Onze orkesten

Het harmonieorkest

Het harmonieorkest is voor iedereen die een instrument bespeelt dat past in een harmonieorkest. Verder hanteren we minimaal niveau of diploma hafabra B.

De muziek die gespeeld wordt is heel divers. Pop, film, musical, klassiek, mars. Voor iedereen zit er wel iets tussen dat hem of haar aanspreekt.

Het harmonieorkest doet geregeld mee aan concoursen. Op 5 november 2016 hebben we deelgenomen aan de allereerste Open Nederlands Harmonie Kampioenschappen en daar een prachtige 84 punten behaald!

Het opleidingsorkest

Het opleidingsorkest is voor iedereen die net begint of weer is begonnen met het bespelen van een instrument. Waarom een opleidingsorkest en geen jeugdorkest? Omdat iedereen bij ons welkom is. We noemen het ook wel het her-intredersorkest. Er zitten namelijk meer her-intreders in ons opleidingsorkest dan starters!

Het gelegenheidsorkest

Het gelegenheidsorkest wordt gevraagd voor verschillende gelegenheden, zoals bruiloften, kerkdiensten, festivals, enz. Het gaat dan om locaties waar het volledig harmonieorkest niet goed tot z'n recht komt. De omvang varieert van 4 (Klarinetkwartet) tot 15. Het is aan de aanvrager om te beoordelen wat het beste past bij de gelegenheid.